مهربانه جایزه کارآفرینی تأثیرگذار دیجیتال را کسب کرد
بخواهیم یا نخواهیم، دیجیتالی شدن زندگی همه چیز را تحت تأثیر خودش قرار داده؛ از زندگی روزمره بگیر تا مدیریت سازمان ها و کسب و کارهای کوچک و بزرگ. فرقی نمیکند سازمان یا کسب و کار شما دیجیتالی باشد یا نه؛ در هر صورت تأثیر فناوری اطلاعات بر آن غیر قابل انکار است. این همان موضوعی است که همایش ملی «مدیریت در عصر دیجیتال» به آن پرداخت. همایش یاد شده ۳ اردیبهشت ۹۶ در محل … توسط موسسه معنا با هدف بررسی تغییرات حوزه دیجیتال و تأثیرات آن بر کسب و کارها و سازمانها برگزار شد.
این همایش میزبان پنلها و سخنرانیهای مدیران، سیاستگذاران، کارآفرینان و فعالان حوزه دیجیتال بود و مسائلی از جمله موانع پیش روی کسب و کارها از جمله مشکلات حقوقی حوزه مدیریت و کارآفرینی در آن مورد بحث قرار گرفت. پروفسور چارلز هَندی، چهره برجسته جهانی در حوزه مدیریت که یکی از سخنرانان این همایش بود، تقابل کسب و کارهای سنتی با دیجیتال را به عنوان یکی از موضوعات مهم روز مطرح کرد.
او حذف کسب و کارها و موسسات سنتی را به ضرر اکوسیستم کار میداند و باور دارد این نوع کسب و کارها و موسسات، پس از سپری کردن دوره عمر اول خود، با حفظ موجودیت خود میتوانند وارد دوره دوم عمرشان شوند. اما لازمه این کار، یادگیری و مطالعه دائمی به عنوان یکی فرآیند است.
«مهربانه» یکی از کسب و کارهایی است که توانسته یک فرآیند سنتی را به طور نوآورانه، دیجیتالی سازد و با فراهم کردن بستر تأمین مالی جمعی آنلاین برای موسسات نیکوکاری و پروژههای مسئولیت اجتماعی، ضمن تسهیل کردن فرآیند تأمین مالی، تأثیر اجتماعی مثبتی ایجاد نماید. با توجه به همین نوآوریها، کسب و کار اجتماعی مهربانه موفق شد جایزه بهترین کارآفرینی تأثیرگذار دیجیتال را در همایش ملی «مدیریت در عصر دیجیتال» دریافت کند.
مهربانه موفق شده طی ۳ سال فعالیت خود بیش از ۶۰۰ میلیون تومان حمایت مالی جمعآوری کند و بیش از ۱۰۰ پروژه مسئولیت اجتماعی و نیکوکاری را تأمین مالی نماید.
در ادامه از شما دعوت میکنیم ویدیوی اهدای جایزه به گلرخ بحری، موسس مهربانه را تماشا کنید:
از عشق تا جاودانگی به شیوه عطار نیشابوری
۲۵ فروردین روز بزرگداشت شاعر و صوفی نامی ایران زمینِ سدۀ ششم و هفتم، فریدالدین ابو حامد محمد بن ابوبکر ابراهیم بن اسحاق عطار نیشابوری است. از او مکتوبات بیشماری به دست ما رسیده: اسرارنامه، الهینامه، مصیبتنامه، مختارنامه، تذکرهالاولیا، دیوان غزلیات و قصاید، و منطقالطیر.
در این میان، منطقالطیر، که این اصطلاح در زبان عربی به معنای «زبان مرغان» است، منظومهای نزدیک به ۴۵ هزار بیت است که در قالب مثنوی سروده شده. این اثر با زبانی نمادین سیر و سلوک رسیدن به درجه بالایی از تصوف را بیان میکند. پویندگان این سلوک معنوی، مرغانیاند که با رهبری هدهد میخواهند به سیمرغ در مقام ذات پروردگار برسند. در این اثر، عطار مراتب و سختیهای بیشمار این راهپیمایی و جازدن برخی از سالکان و پافشاری بعضی دیگر را نشان میدهد.
افسردگی: بیا صحبت کنیم
امروز ۷ آوریل برابر با ۱۸ فروردین، روز جهانی بهداشت است و ما میدانیم که رسیدن به درک درست از بهداشت برای انسان آسان نبوده بلکه در طی تمدن با فراز و فرودهای بسیار، بشر یادگرفته چه چیزهایی ناسالم است و چه چیزهایی بهداشتی. برای نمونه در حالی که حمامهای عمومی روم زبانزد بود، در دوران پس از فروپاشی تمدن روم و آغاز اروپای مسیحی، این تصور شکل گرفت که استحمام کاری غیربهداشتی و باعث ورود آلودگی به بدن میشود و از قضا چرک بدن، همچون محافظی در برابر بیماری عمل خواهد کرد.
روز جهانی اوتیسم ؛ به سوی استقلال و خودانگیزی
اوتیسم نوعی اختلال روانی است که در روابط اجتماعی خودش را بروز میدهد. روانپزشکان به تازگی به وجود این اختلال پی بردهاند و از این جهت، برای ما بسیار ناشناخته است. این اختلال تا قبل از ۳ سالگی خودش را نشان میدهد و علت اصلی آن به طور دقیق مشخص نیست.
بر اساس آمار جهانی، به طور میانگین از هر ۶۰ نوزاد، یک نفر به این اختلال مبتلا است و این نرخ، روز به روز افزایش مییابد. ایران نیز آماری نزدیک به آمار جهانی دارد، با این حال تعداد زیادی از افراد مبتلا به اوتیسم به دلیل عدم آگاهی درباره این اختلال، هنوز شناسایی نشدهاند. همچنین گزارش شده که زنان بارداری که دیابت دارند، بیشتر از زنان عادی مستعد به دنیا آوردن نوزادان اوتیسمی هستند.
اوتیسم که دارای ریشه ژنتیکی (گاهی جهش ژنی) است، بخشهای مختلف مغز را تحت تأثیر قرار میدهد اما چگونگی کارکرد آن هنوز درک نشده است. بنابراین تنها راه مقابله با آن، تشخیص اوتیسم از سنین کم و درمان آن با روشهای توانمندسازی است. به این منظور، ابتدا باید با علائم اختلال اوتیسم آشنا شویم. برخی از علائم عمومی اوتیسم عبارتند از:
- اختلال در رفتارهای غیرکلامی مثل تماس چشمی
- ناتوانی در ایجاد رابطه با افراد هم سن
- عدم بروز و به اشتراک گذاری احساسات
- دلبستگی به اشیاء
- ناتوانی در فعالیتهایی که شکل بازی دارند
- مقاومت در برابر تغییر و وابستگی به عادتها
- وسواس نسبت به اجزای اشیاء پیرامون خود
برای درمان اوتیسم، پیشنهاد میشود در صورت مشاهده مکرر علائم یاد شده، کودک توسط روانپزشک اطفال و متخصص مغز و اعصاب ویزیت شود و تحت خدمات توانمندسازی مانند گفتاردرمانی و کاردرمانی قرار بگیرد. فعالیتهای هنری مانند موسیقی و نقاشی و همچنین قصهگویی، تأثیر به سزایی در درمان اوتیسم و ترغیب کودک به بروز درون خودش دارند.
فراموش نکنیم که فرد اوتیسم، بیمار نیست بلکه تنها از یک اختلال رنج میبرد و نیاز دارد که شنیده شود و خودش را بروز دهد. این افراد ناتوان نیستند و با قرار گرفتن در محیطهای اجتماعی مانند محیط کار، میتوانند از تواناییهای خود بهره ببرند و خودشان را بروز دهند. با کمک به تشخیص زودهنگام این اختلال، میتوانیم زندگی این کودکان را متحول کنیم.